Juhannustaikoja tekemässä Vuorilammen laavulla

Yhdessä enemmän -hanke yhteistyössä Ihmisten ilmoille -hankkeen kanssa aloitti juhannustaikojen loihtimisen 14.6. Vuorilammen laavuretken tiimoilta. Laavulle lähdettiin yhdessä kävellen Huhtasuon kylätoimistolta kello 13. Laavulla odotti yhteiset leikit, pelit, juhannustaiat, juhannusrunot sekä yhteislaulut! Ja olihan perinteinen tietovisakin, josta palkintona voittajanaisille mitali sekä mitalikahvit. Kuiva kesäsää esti nuotion tekemisen, mutta makkaranhan voi aina korvata hyvin paistetuilla riisipiirakoilla. Retkipaikkamme oli Hyvinvointia-Huhtasuolle -hankkeen rahoittamana ja talkooporukan toimesta rakennettu 2014. Paikka on upea ja Vuorilampeen rohkeimmat voivat vaikka pulahtaa virkistäytymään! Vierailemisen arvoinen paikka, Yhdessä enemmän hanke peukuttaa ja suosittaa.

laavuretki tiivis

ART CAFE -TAPAHTUMA KAUPPAKESKUS SEPÄSSÄ 26.5.2018

Yhdessä enemmän -hanke yhteistyössä Jyväskylän seurakunnan kanssa järjesti, Kauppakeskus Sepässä seurakunnan Kipinä tiloissa ArtCafé eli taidekahvila tapahtuman, jonne saatiin monikulttuurisia taiteilijoita esittelemään töitään. Kuvassa ylhäällä oikealla Katja Ogorodina ja hänen scräppäys töitä. Alhaalla vasemmalla JiLin Gohin postikortteja Jikili Artista sekä alhaalla oikealla klovneja Art-Master ry:stä. Heidän lisäksi tilassa oli esillä taiteilija Tanja Smirnovan töitä. Kahvilassa kävijät pitivät taidekahvila tapahtumasta ja kyselivät jo seuraavan perään -toivottavasti syksyllä uudestaan! Tapahtumassa oli mahdollista myös ostaa taiteilijoiden töitä.

KUVAKOOSTE

PARVEKEVILJELYTAPAHTUMA HUHTASUOLLA

Parvekeviljely -tapahtuma Huhtasuon kylätoimistolla

Maanantaina 7.5. kymmenkunta innokasta naista kerääntyi Huhtasuon kylätoimistoon kuulemaan Jyväskylän Puutarhaseura ry:n jäsenen Marja Kuparin vinkkejä, mitä kaikkea voi parvekkeellaan kasvattaa. Mukana oli niin uusia tiedon janoisia parvekeviljelyn vasta aloittavia henkilöitä, kuin viljelyn vanhoja konkareita. Marjan neuvoja kuunnellessa ryhmä alkoi kylvämään siemeniä. Osa halusi ehdottomasti kukkia, kun taas toisten mieleen oli yrttien kasvattaminen omalla parvekkeella. Marja arvuututti innokkaiden viljelijöiden kylväessä heiltä mukanaan tuomien yrttien ja kukkien nimiä. Mukana hänellä oli ainakin pelargonia, persilja, timjami sekä tomaatin taimia. Taimiruukkuihin laitettiin kasvamaan ainakin salaattia, rucolaa, basilikaa, tomaattia, korianteria, herneenversoja, auringonkukkia, tsinniaa, samettiruusua. Keskusteltavaa riitti ja puolitoista tuntia vierähti kasvien parissa aivan huomaamatta! Ja kohta kotona versoaa -toivottavasti! Mikäli kiinnostuit parvekeviljelystä ja haluat lisätietoa asiasta, niin vinkkejä voi tiedustella ainakin Jyväskylän Puutarhaseura ry:ltä sekä Kotivihreän Marja Kuparilta.

viljely