Ajankohtaista

Monialaisuus ja yhteistyö järjestöjen valttina

Kansalaistoiminnankeskuksen aulassa oli iloinen tunnelma; KYT:in Gloria Lapitan ja Emmanuel Sibomana esittelivät Monikulttuurikeskus Gloriaa.

”Tämän ajan haasteissa tarvitaan monialaista yhteistyötä, ja tätä nimenomaan meillä järjestöillä on tarjota. Moninaisuus on meidän valttimme. ”, kannusti Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen tuore toiminnanjohtaja Raili Haaki yhdistysväkeä KYT:in jäsenillassa 17.11.2016 Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä. Tehtävässään maanantaina 14.11. aloittanut Haaki kertoi olevansa innoissaan päästessään luotsaamaan KYT:in kaltaista monipuolista toimijaa.

Kaikille KYT:in jäsenille ja toiminnasta kiinnostuneille avoimessa tapaamisessa esittäytyivät uuden toiminnanjohtajan lisäksi useat KYT:in työntekijät yhdistyksen eri hankkeista ja toiminnoista sekä erityisesti yhdistysten ja hankkeiden taloushallintoon erikoistunut KYT-Tilitoimisto. ”Me KYT:issä haluamme tarjota kasvualustan kansalaistoiminnalle ja yhdistysten kehittämisideoille.”, kuvaili KYT-järjestöpalveluiden kehittämispäällikkö Tiina Sivonen. Esimerkiksi KYT:in hankkeissa kehitetty PAIKKO-osaamistodistus ja siihen liittyvät työkalut ovat hyvä näyte siitä, kuinka pieni idea voi sopivalla alustalla kasvaa suureksi: työkalut ovat nyt herättäneet suurta kiinnostusta Sitrassa ja yhteistyötä valtakunnan tasolla on lähdetty viemään eteenpäin.

Taloushallinnon koordinaattori Hanna Jäntti kertoi KYT-tilitoimiston tarjoamista palveluista.

Illassa myös jäsenyhdistykset pääsivät kertomaan tämän hetken tunnelmiaan ja ajankohtaisia asioitaan. Erityisesti työllistämisen parissa toimivilla oli aito huoli tulevasta, sillä välityömarkkinoita ollaan selvästi ajamassa alas. Sote- ja maakuntauudistuksessa pärjääminen mietitytti pieniä, palveluita tuottavia yhdistyksiä.  Raili Haaki kertoi KYT:in pyrkivän omalta osaltaan tukemaan yhdistyksiä myös näissä kysymyksissä, ja onkin muun muassa jättänyt lausunnon sote- ja maakuntauudistuksen lakiluonnoksista. ”Järjestöissä ja yhdistyksissä olemme kaikki laajasti katsottuna sosiaalisen hyvinvoinnin asialla. Meillä on osaamista ja toimivia ratkaisuja, joilla tarttua yhteiskunnan ilkeisiin ongelmiin. Ilmaistaan selkeästi toimintamme tarkoitus ja merkitys, ja lähdetään yhdessä muotoilemaan tulevaisuutta.”, rohkaisi Haaki illan päätteeksi.

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki kiittää lämpimästi kaikki iltaan osallistuneita.