Voimamatka -hanke

Voimamatka-hanke

Tervetuloa Voimamatkalle!

Voimamatka -hankkeen toiminta on sinulle pitkään työttömänä ollut ja lähivuosina eläkkeelle suuntaava jyväskyläläinen. Kaipaatko ihmisten pariin, uusia ystäviä, pysähtymistä oman itsen äärelle, irtiottoa omasta arjesta?  

Kutsumme sinut 12 viikon Voimamatkalle, jonka aikana matkaamme yhdessä Jyväskylän lähimetsiin, hevoslauman äärelle Laukaaseen ja tutustumme erilaisiin vapaa-aikaa tukeviin toimintoihin tai toimijoihin.  

Matkamme aikana kesä puhkeaa kukkaan ja me lumoudumme sen äärellä ja nautimme luonnon hyvää tekevistä vaikutuksista. Noin kahden tunnin metsäretken jälkeen olet virkistynyt tai hyvällä tavalla väsynyt. Ajatuksesi ovat hetkeksi siirtyneet muualle tavallisilta raiteiltaan – ja vaikka olemme lähiluonnossa, olet kokenut turvallisen, pienen seikkailun! 

Metsäretkellä sekä jutellaan, että ollaan hiljaa. Aistimme luonnon ääniä, tuoksuja, värejä, liikettä. Ihastelemme muurahaisten polkuja, kuuntelemme laineiden liplatusta ja saatamme ottaa päivänokoset lämpimällä kalliolla. Kuuntelemme puiden suhinaa, nojaamme miljoonia vuosia vanhaan kallioon ja tunnemme, miten meillä jokaisella on oma paikkamme kotiplaneettamme elämän verkostossa.   

Kuten metsät, myös vahvat ja herkät hevoset pysähdyttävät meidät juuri tähän hetkeen matkallamme. Emme ratsasta, vaan saamme tilaisuuden kohdata nämä upeat, valppaat olennot erilaisten harjoitusten myötä. Hevoset ovat koulutettuja kohtaamaan sinut hellästi, sinulle sopivassa tahdissa. Tutustumme laumaan rauhassa tarkkaillen ja yhdessä puuhaillen – juuri siltä etäisyydeltä, kuin itsestä hyvältä tuntuu. Kohtaamme hevoset laumansa tuntevan ammattilaisen, Katrin, opastuksella.  

Voimamatka on myös hyväntahtoinen ja utelias matka itseen ja siihen mikä juuri nyt on sinulle tärkeää ja merkityksellistä. Mitä kaipaat arkeesi ja elämääsi lisää?  

TAPAAMISET: Voimamatkan aikana tapaamme 1-2 kertaa viikossa. Tapaamme vuoroviikoin joko metsäretken tai hevosten parissa. Teemme kahdentoista viikon aikana siis yhteensä kuusi vierailua hevostilalle ja kuusi metsäretkeä. Lisäksi teemme 12 viikon aikana kuusi tutustumiskäyntiä ryhmän osallistujia kiinnostaviin vapaa-ajan toimintoihin tai toimijoihin Jyväskylässä, joiden kautta voit saada pysyvää iloa omaan arkeesi.  

RYHMÄ: Lähdemme voimamatkalle ryhmässä, joka pysyy koko matkan ajan samana. Ryhmään mahtuu 8 matkalaista. Oppainasi on kaksi mukavaa ohjaajaa: Tiina ja Jenni. Olemme ryhmän mukana matkan kaikissa vaiheissa. 

MITÄ TARVITSET: Olet lämpimästi tervetullut Voimamatkalle juuri sellaisena kuin tällä hetkellä olet. Et tarvitse erityistaitoja, kovaa kuntoa tai kokemusta hevosista tai luonnossa liikkumisesta. Tarvitset uteliasta mieltä ja halua lähteä retkille ja sitoutua toimintaan 12 viikon ajan sekä säähän sopivaa vaatetta, joka saa myös vähän likaantua. Koska liikumme luonnossa, sinun tulisi myös pystyä liikkumaan lyhyt matka (max. 3 kilometriä) luontopolulla metsässä. Polulla saattaa olla kiviä, puiden juuria ja joitain mäkiä.  

Emme kävele nopeasti, vaan usein ennemmin tarkoituksella hidastamme vauhtia, jotta voimme ihmetellä luontoa ja nauttia näkymistä. Metsäretkellä kävelemme rauhassa noin 2-3 kilometriä pysähdellen ja taukoillen. Retken kesto on 2-3 tuntia. Hevostilalla vierailumme kestää noin 1,5 tuntia ja matka sinne ja takaisin vie yhteensä noin tunnin.  

KUSTANNUKSET: Voimamatkan toiminnat ovat sinulle maksuttomia, mutta jokainen osallistuja maksaa itse paikallisliikenteen bussimatkat tai autoilun, jolla saapuu metsäretkille Jyväskylän alueelle sekä vapaa-ajan toimintaan tai toimijoihin tutustumisiin.    

Hevostilalle tarjoamme osallistujille maksuttoman yhteiskuljetuksen Kansalaistoiminnankeskus Mataran pihasta (Matarankatu 6 A 1, Jyväskylä), mutta myös Mataraan sinun tulee saapua omakustanteisesti. 

Lähdetkö mukaan seuraavalle Voimamatkallemme? Mietityttääkö joku asia matkanteossa? Odotamme yhteydenottoasi, jutellaan lisää! Päivittämme tähän lähiaikoina tiedon siitä, milloin ensimmäinen Voimamatka alkaa. Voit lukea lisää meistä, luontolähtöisistä menetelmistämme, Voimamatkalle mukaan tarvittavista asioista, hankkeestamme ja organisaatiostamme linkkien takaa.  

Tiina Miettinen: tiina.miettinen@kyt.fi / 050 336 9851