Hankeportfolio: Päättyneet hankkeet

Bovallius-InnoPoint -projekti

Bovallius-InnoPoint -projekti
S. ja A. Bovalliuksen säätiö, Etelä-Savo

S. ja A. Bovalliuksen säätiö on vuonna 1905 testamenttivaroin perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tarkoituksena on auttaa kuulovammaisia ”kasvamaan ja kehittymään itsenäisiksi, tasapainoisiksi ja hyödyllisiksi yhteiskunnan jäseniksi”. (Säätiön säännöt3§). Säätiö ylläpitää Pieksämäellä, Varkaudessa ja Joroisissa toimivaa ammatillista erityisoppilaitosta (Bovallius -ammattiopisto), joka järjestää ammatillista peruskoulutusta luonnonvara- alalla ja majoitus-, ravitsemis- ja matkailualalla. Lisäksi opistossa annetaan valmentavaa opetusta kuuroille, dysfaattisille ja muille vajaakuntoisille nuorille.

Opiston työtoiminnan ja opiskelijoiden työllistymisen edistämiseksi säätiö perusti opiston yhteyteen sosiaalisen yrityksen. Bovallius-palvelut Oy on 4.6.2004 rekisteröity yritys, jonka ensisijaisena toimialana on kuurojen ja kommunikaatioesteisten sekä muiden vajaakuntoisten ja vaikeasti työmarkkinoille sijoittuvien henkilöiden työllistäminen.

Säätiön, ammattiopiston ja perustetun yrityksen yhteistoiminta vajaakuntoisten nuorten työllistämisessä etsii muotoaan ja pyrkii kansainvälisten ja kansallisten mallien mukaisesti luomaan käytänteitä, joiden avulla erityiskoulutus ja työelämä voidaan uudella tavalla niveltää toisiinsa.

  1. ja A. Bovalliuks säätiön Bovallius-InnoPoint -hankkeen tavoitteena oli tarkentaa Bovallius ammattiopiston ja Bovallius palvelut Oy:n toimintastrategioita. Tavoitteena oli palveluiden tuotteistaminen ja kuvata palveluiden tuottamisen toimintatavat. Tavoitteena oli kehittää myös toiminta- ja johtamisjärjestelmää huomioimalla ammattiopiston koulutuksen ja yritystoiminnan integroituminen.