Vaikuttaminen

KYT vaikuttaa yhdessä järjestöjen kanssa kansalaisyhteiskunnan autonomisuuden ja toimintaedellytysten turvaamiseksi. Vaikuttaminen toteutuu kannanottoina, lausuntoina ja vaikuttamistyönä sekä aktiivisena verkostotyönä.

KYT toimi aktiivisesti Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnassa, joka edistää maakuntien järjestöjen keskinäistä yhteistyötä sekä maakuntien ja valtakunnallisten toimijoiden välistä vuoropuhelua ja tekee yhteistä vaikuttamistyötä. Toiminnassa tuodaan esille erityisesti paikallisen ja alueellisen toiminnan merkitystä.

KYTin asiantuntijat osallistuivat kukin oman toiminta-alueensa verkostoihin niin maakunnallisesti kuin valtakunnallisestikin. Vaikuttamistyö on osa jokapäiväistä kehittämistä ja viestintää.

Vaikuttaminen -sivuilla on vaikuttamistoimia vuodesta 2024 alkaen.

Järjestöjen ylläpitämät kohtaamispaikat edistävät hyvinvointia

Leikkaus järjestöiltä on leikkaus yksinäisyyden ehkäisystä. Kohtaamispaikkoja on ylläpidetty eri puolilla Suomea jo vuosia ja uusia osallistumisen paikkoja syntyy jatkuvasti. Kohtaamispaikka on turvallinen tila, jossa on mahdollisuus tutustua erilaisiin ihmisiin. Kohtaamispaikat tarjoavat ihmisille mahdollisuuden liittyä yhteisöön, jossa toiminta on maksutonta ja kaikille avointa. Lue Valtakunnallisen kohtaamispaikkafoorumin mielipidekirjoitus.

Järjestöjen toimintaedellytykset tulevaisuudessa

Keskustelutilaisuus järjestöjen toimintaedellytyksistä tulevaisuudessa ja kysely STM:n avustuksia saaville järjestöille toiminnan vaikuttavuuden kartoittamiseksi ja vaikuttamistyön tueksi. Lue lisää.

Leikkaukset järjestöjen valtionavustuksiin

KYT vetosi keskisuomalaisiin kansanedustajiin ennen 15.4.2024 alkavaa kehysriihtä järjestöjen toiminnan turvaamiseksi. Vetoomus oli yhteinen Maakuntien verkostojärjestöjen neuvottelukunnan kanssa.

Vaikuttaminen kansalaisjärjestöstrategiaan

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa järjestettiin 15.2.2024 keskustelutilaisuus hallituksen kansalaisjärjestöstrategiasta yhteistyössä Paremmin yhdessä ry:n Oikeusministeriön ja Etnisten suhteiden neuvosto ETNOn kanssa. Tilaisuus oli osa kansalaisjärjestöstrategiaa valmistelevaa vuoropuhelua. Lue lisää.

Artikkelit

Kuvituskuva, kaksi palasta käyvät yhteen.

Järjestöjen tulevaisuuden toimintaedellytykset

Järjestöjen valtionavustuksiin on suunnitteilla suuria leikkauksia. Mm. sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustusleikkaus on tulevina kolmena vuotena yhteensä 130 miljoonaa euroa. Leikkaukset ...
Kansalaisjärjestöstrategiaan liittyvä vaikuttaminen jatkuu edelleen!

Kansalaisjärjestöstrategiaan liittyvä vaikuttaminen jatkuu edelleen!

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa järjestettiin 15.2.2024 keskustelutilaisuus hallituksen kansalaisjärjestöstrategiasta yhteistyössä Keski-Suomen Yhteisöjen tuen, Paremmin yhdessä ry:n Oikeusministeriön ja Etnisten suhteiden neuvosto ETNOn ...